Startpagina

Geborduurd "schilderijtje"

Nou ja, schilderijtje....eigenlijk is het natuurlijk een fotolijstje met een machinaal geborduurd patroon op ongebleekte linnen stof ;) Ik had een tijdje geleden 2 fotolijstjes bij de Action gekocht, je weet wel de winkel waar alles goedkoop is en je altijd meer meeneemt dan je eigenlijk nodig hebt


Maar ze kosten echt maar een paar euro, en op het moment dat ik ze zag dacht ik daar wil ik wel wat mee gaan doen met borduren ;)
Ik heb nog zo'n lijst liggen maar die is groter, en ik dacht eerst maar eens klein beginnen als het dan niet lukt kan ik ze altijd nog als fotolijsten gebruiken natuurlijk.


Allereerst een patroon uitzoeken en borduren, dit patroontje komt van Embroidery Library en kan je HIER vinden. Het is een "Delfts Blauw" patroontje, lekker Holland's haha. Na het borduren strijk je natuurlijk even het geborduurde stuk stof, eventueel met een stoomstrijkijzer want linnen heeft helaas wel de eigenschap snel te kreuken.


Close-up foto.


De achterkant van het stukje linnen met het patroon. Ik heb de versteviging samen met het linnen ingespannen, dit geeft het mooiste resultaat. Daarna legde ik de achterkant van het lijstje op deze kant en tekende de maat van de achterkant van het lijstje zo af op de versteviging. Op deze lijnen knipte ik de versteviging af, dus niet het linnen. Daarna 2 cm buitenom de afgeknipte versteviging het linnen afknippen, en dan ziet het er zoals hierboven uit.


Daarna de achterkant van het lijstje op de achterkant van de uitgeknipte stof en versteviging leggen, en de 2 cm aangeknipte linnen rand er omheen vouwen en vastplakken met schilderstape, er komt dus geen lijm aan te pas! Dit ging eigenlijk vrij gemakkelijk, natuurlijk moet je bij de hoeken wat improviseren, maar ook dat viel me 100% mee :)
Voordeel van schilderstape is dat je het ook weer goed kan verwijderen mocht je het lijstje voor iets anders willen gebruiken na een tijd.


En dan natuurlijk in het lijstje "klemmen". Dit ging eigenlijk ook gelijk goed, ik had eerst nog verwacht dat het misschien te dik was en niet ging passen maar gelukkig zat het als gegoten.
Ik heb wel het glasplaatje eruit gelaten, gewoon omdat ik dat mooier vind bij een borduursel.
Als het dan na een tijdje vuil of lelijk wordt maak ik gewoon weer een nieuw ander patroontje want na een tijd ben je er toch op uitgekeken. 


Het lijstje is geschikt om weg te zetten, of op te hangen. En natuurlijk ook altijd leuk om als cadeautje weg te geven! :)


3 opmerkingen:

 1. Super leuk idee!
  En een hele mooie bloem :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Brigitta, ik ben ook eens op jouw blog gaan kijken. Wat een leuke dingen zeg en een heel leuk blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel voor de complimenten :)

  BeantwoordenVerwijderen