Startpagina

Eenvoudig speldenkussen (keerbaar)


                           
Ik had al eerder een speldenkussen gemaakt maar deze is heel eenvoudig te maken. En omdat het ook nog eens bijna helemaal in het borduurraam (hoop) is gemaakt heb ik natuurlijk borduurpatronen toegevoegd zodat het toch iets unieks wordt.
De borduurmachine doet namelijk het meeste werk, daarom besloot ik om beide kanten maar van een borduurpatroon te voorzien, zodat hij aan twee kanten te gebruiken is :)
De buitenste cirkel wordt als eerst geborduurd, dit zijn 2 stiksels vlak naast elkaar en dit is gelijk een afwerking zodat het niet gaat rafelen, verder is het stiksel straks mooi te gebruiken als richtlijn wanneer ik de 2 ronde cirkels aan elkaar moet naaien.

Wat ik dus hierboven heb gedaan ;) een stiksel ongeveer een halve centimeter binnen de buitenste stikrand, natuurlijk een stukje open laten om de stof te kunnen keren en om het speldenkussen te vullen.
Hier heb ik de stof omgekeerd naar de goede kant, in de opening heb ik rijst als opvulling gedaan, dit is ideaal als vulling voor een speldenkussen, de spelden blijven scherp door de rijst en het kussentje ligt ook wat steviger op tafel omdat het wat zwaarder is. Daarna naai ik de opening met naald en draad dicht.
En klaar is het speldenkussen, dit is de "onderkant"....maar natuurlijk ook gewoon als speldenkussen te gebruiken :)
En de andere kant, de mooiste kant, vind ik tenminste ;)
Met wat spelden erin :)

Echt heel gemakkelijk te maken, maar door de borduurpatronen toch een groots effect vind ik.

Welke kant van het speldenkussen vind jij het mooiste?4 opmerkingen:

  1. Wat heb je leuk gedaan zeg, dus als de rode roos je verveelt keer je het om ��

    BeantwoordenVerwijderen