Startpagina

Zitzak voor je smartphone

Erg leuk en heel gemakkelijk te maken deze zitzak voor je smartphone. En je hebt er ook maar een klein lapje stof voor nodig, wat vulling en natuurlijk een naaimachine, en een kwartier tot een half uur aan tijd ;)
Ik kwam deze tegen op Farbenmix uit Duitsland, maar laat jullie hier mijn tutorial zien.

Dit heb je nodig:
- stukje stof 17 x 22 cm
- eventueel vlieseline om te verstevigen
- garen
- spelden
- korrels voor de vulling, b.v. rijst, lijnzaad, spelt of tarwekorrels
- lineaal
- schaar 
- verdwijnstift of kleermakerskrijt
- strijkbout
- ca.15 min. tijd

Knippen en voorbereiding:
Je hebt een stukje stof nodig van 17 x 22 cm. Dat is al inclusief naadtoeslag. Als je een stof gebruikt met een print, let dan op de richting van de stof.
Als je een dun katoentje gebruikt, is het beter deze te verstevigen met opstrijkbare vlieseline. Deze moet dus even groot zijn als de stof 17 x 22 cm.

Om de zitzak te vullen kun je een trechter gebruiken. Deze kun je ook eenvoudig van papier maken. Rol een blaadje op als een patatzakje, plak hem vast en knip onderin een opening met een schaar.

Knip de stof en eventueel de plakbare vlieseline:
Strijk de vlieseline op de binnenkant van de stof, vouw de stof dubbel, de goede kant binnen. Nu is je lapje 11 x 17 cm groot. Stik voetjebreed de kant van 17 cm dicht. (zie foto hieronder)
Geef het midden aan met een speld. (foto hieronder, speld rechtsboven)

Vouw de stof open zodat de naad precies op de speld valt. Strijk de naad open en de zijkanten mooi plat. 

Stik deze kant voetjebreed, let wel op de print van de stof, dit moet de onderkant zijn anders staan de printjes op zijn kop. Knip de hoeken schuin weg.

Sluit nu de tegenoverliggende kant, maar vouw eerst de stof weer terug, de eerste naad valt nu weer aan de zijkant. Laat een stukje open om te keren en het zakje te vullen.

Keer het zakje, teken aan de voorste rand 2 lijnen, de eerste lijn 3 cm vanaf de rand en de tweede lijn 5 cm vanaf de rand. 

Doe wat rijst of andere vulling onderin het zakje door de opening met de trechter tot de eerste lijn en speld deze dan dicht, dit stuk moet goed gevuld zijn. Stik langs de onderste lijn, gebruik daarbij liefst een ritsvoetje en stel de naald helemaal naar de rand toe.

Stik nu de tweede lijn, let op dat er tussen beide stiklijnen geen rijst of pitten komen. Vul daarna de zak tot hij goed vol zit. Sluit de opening met de hand dicht, doe dit heel nauwkeurig en netjes. En klaar is de zitzak voor je smartphone :)
 De zijkant:

En ik maakte er nog een van een restje stof:Natuurlijk kun je de maat aanpassen, heb je namelijk een grotere smartphone dan zou ik hem wat groter maken.
Gebruik je een dikkere stof, bijvoorbeeld spijkerstof of canvas dan hoef je natuurlijk geen vlieseline te gebruiken. Spijkerstof of een stoere canvas zijn natuurlijk ook geweldig voor stoere mannen :)

Ik vond het in ieder geval erg leuk om te maken, en het is ook leuk om als een cadeautje te geven ;)


"gemaakt volgens de beschrijving van creat.ING[dh]"


3 opmerkingen:

 1. Incredible! This blog looks exactly like my old one!

  It's on a completely different subject but it has pretty
  much the same page layout and design. Superb choice of colors!


  Also visit my web blog ... fast weight loss

  BeantwoordenVerwijderen
 2. werkt super en is nog leuk ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een grappig ding! We hebben net een nieuwe zitzak voor buiten besteld. Ik denk dat ik de mini versie ervan ga maken voor mijn telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen