Startpagina

Singer lockmachine gekocht en nog meer ;)

Ik heb een nieuwe lockmachine gekocht, hij komt van de Lidl. Ik had al een lockmachine, een 3 draads maar deze is ongeveer 30 jaar oud en ik wilde graag een 4 draads zodat je ook zo'n mooie afwerkzoom onderin een t-shirt kan maken, dat kan niet met een 3 draads lockmachine. Verder kocht ik nog...


12 klossen lockgaren, een pakje machinenaalden en 2 boeken.
Maar eerst wat foto's van mijn oude lockmachine:

Zoals jullie wel kunnen zien is het een Duits merk, ik weet nog dat lockmachines toentertijd nog niet in de winkel te koop waren, en al waren ze dat wel dan was het voor de professionele coupeuse en ook nog eens heel duur. Wel is deze lockmachine beduidend zwaarder dan mijn nieuwe, ik heb hem even gewogen, 10,5 kg en mijn nieuwe weegt 6 kg. Maar dat komt natuurlijk omdat mijn oude helemaal uit metaal bestaat en de nieuwe voor een groot deel uit kunststof. Ik heb hem toentertijd bij Wehkamp besteld volgens mij.

Daar is ie dan, mijn nieuwe 4 draads lockmachine, ik vind hem er wel strakker uitzien dan mijn oude maar dat mag ook wel na ongeveer 30 jaar ;) Ook heeft deze machine 2 naalden in plaats van 1 naald.
De prijs: 149 euro.

Het aanschuifbakje kan eraf, dan krijg je een vrije arm zodat je ook een mouw of pijp van een broek er gemakkelijk omheen kunt afwerken.
Je kan er dus een mooie afwerknaad mee maken, maar ook tegelijkertijd afsnijden, afwerken en naaien. Dus geen rafelnaad met een zigzagsteek meer, maar net zo mooi als je kleding in de winkel koopt.

* Snijden, naaien en zomen tegelijkertijd, dat halveert de naaitijd
* 6 professionele stekenprogramma's
* Eenvoudig in te stellen zoombreedte
* Ingebouwde verlichting
* Naait 1.300 steken per minuut
* Incl. accessoires

De accessoires erbij is niet heel veel, maar dat is vaak bij een goedkopere uitvoering. Je krijgt dan zo gezegd een "uitgekleed" model dit alleen om de prijs interessant te houden.
Maar ik heb ook nog 12 klossen garen gekocht, dit is speciaal lockgaren wat tegen hoge snelheid naaien kan. De prijs hiervan was maar 0,99 per klos met 2500 meter erop dus een koopje natuurlijk.En een pakje met machinenaalden, ook voor 0,99 eurocent :)En dus nog 2 boeken met zelfmaakprojecten erin ;) deze waren maar 4,99 per stuk en zijn zeker een aanrader! Zelfs de patronen zitten erin ;)
Nu het weer herfst wordt zal ik dus weer wat meer achter de naaimachine te vinden zijn, ik heb er zin in! :)

3 opmerkingen:

  1. Gaaf ding! En die boeken vind ik ook leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een boel leuke spullen weer zeg

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi joh, ik hoop dat je er veel plezier aan beleeft en het veel zult gebruiken. ik kan niet zonder mn lockmachine.

    BeantwoordenVerwijderen