Startpagina

"Vintage" handmof gemaakt


Een tijdje terug had ik het met een vriendin erover, koude handen in de winter. En dat we handschoenen niet altijd handig vinden. Toen kregen we het over zo'n ouderwetse handmof, ideaal maar nergens meer te koop bijna, althans niet in Nederland. Ik heb ze wel in buitenlandse webshops gevonden, maar daar betaal je al gauw 20 euro voor een handmof. Ze vroeg mij of dat ik zoiets zou kunnen maken, dus ging ik op zoek op internet en vond een filmpje op youtube van iemand met uitleg.


Het filmpje is wel in het Engels maar omdat ze daadwerkelijk het maken van een handmof filmde goed te volgen. Ik heb wel even de maten van inch in cm om moeten zetten, maar ook dat was niet moeilijk omdat ik een rolcentimeter heb met aan de ene kant van het lint cm's en aan de andere kant inch's ;)
Ik heb de handmof op een donkere slechte dag gemaakt en de foto's die ik stap voor stap wou maken zijn jammer genoeg van slechte kwaliteit. Met flits veel overbelicht of gewoon niet duidelijk. Ik heb de beste eruit gekozen want wilde hem toch laten zien. Ik zal wel het filmpje onder dit artikel plaatsen zodat je toch kan kijken hoe de handmof gemaakt wordt.

De benodigdheden in cm:

Buitenstof (nepbont) 38X46 cm
Voering hetzelfde dus 38X46 cm
Batting oftewel fiberfill 4 lagen van 35X43 cm
Koord of zelf maken van stof: lengte 102 cm
Alle opgegeven maten zijn inclusief 1,5 cm naadtoeslag.

Ik kocht als buitenstof niet een dik bont zoals in het filmpje, ik heb gekozen voor een iets minder dikke fringle stof. Ook de binnenstof is bij mij niet van satijn, dat leek me nogal koud en glad en dus moeilijk te verwerken, ik heb wel een vrij gladde katoen gebruikt. Ook voor het koord heb ik gewoon van dezelfde stof als de voering een soort lint gemaakt, eenvoudig en ook minder dik en minder opvallend als hij om je nek hangt ;)


Op deze foto zie je goed wat voor stof ik heb gekozen.


Hier showt mijn vriendin de handmof nog even voor op de foto ;)


Ik vond het best gemakkelijk en leuk om te maken, al had ik achteraf wel zoiets van dat de vulling van mij nog wel dikker had gemogen, maar ik ben ook wel echt een koukleum ;)
Dus ik ga voor mezelf waarschijnlijk wel een dikkere uitvoering maken (nog extra fiberfill lagen).
Gisteren heb ik hem aan mijn vriendin gegeven en ze was er erg blij mee! Ik heb gezegd dat ze hem maar even moet testen of hij wel warm genoeg is, anders kan ik hem wellicht nog aanpassen voor haar door er nog wat extra vulling toe te voegen ;)

En dan natuurlijk het desbetreffende voorbeeld filmpje:Een handmof is natuurlijk heel gemakkelijk tijdens het bezoeken van markten, zo hoef je niet steeds je handschoenen aan en uit te doen als je iets wilt bekijken, voelen of betalen. En nog maar niet te spreken over alweer een handschoen verloren ;)
Wat vinden jullie van een handmof?
7 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen dat jij ook op zoek was naar de bijna "uitgestorven" mof. Bedankt voor je patroon. Vandaag ga ik naar de markt en ga meteen aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Jolanda, wat leuk dat je ook een handmof gaat maken! Laat je nog even weten of het gelukt is?

   Verwijderen
 2. Hallo Brigitta,
  Ik ben op zoek naar zo’n handmof voor mn moeder, verkoop je ze ook, of maak je ze alleen voor eigen gebruik? Zelf kan ik niks met naald en draad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook benieuwd of je ze verkoopt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als u nog interesse heeft, dan wil ik er wel een voor u maken.

   Verwijderen
  2. wat zijn de kosten ervan als u ze maak

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee. Ik heb er een gemaakt om kado te geven, maar inmiddels stof erbij gekocht om er nog een paar te maken. Leuk om kado te doen, maar ook heerlijk om zelf van te genieten. Bedankt voor de tip en de goede uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen