Startpagina

Tafellamp met FSL


Vorige week kocht ik een tafellamp bij de Kruidvat (€12, 99) het is een melkglaskleurige cilinder waar een lamp met grote fitting in past. Hij was inclusief Led lamp, maar deze vond ik te fel wit, ondanks dat het warm white had moeten zijn. Dus deed ik er een flame spaarlamp in ;) Maar natuurlijk ging ik hem een beetje mooier maken want ik vond hem zo een beetje saai


Ik borduurde 2 FSL patronen uit op mijn machine, FSL is vrijstaand kant wat betekent dat je het kan borduren op een uitwasbare versteviging en daarna in lauw water kan uitspoelen. Je houd dan het kanten patroontje over. Ik druk daarna tussen een handdoek het meeste water eruit en laat het dan plat drogen. Eventueel nog even strijken met een doek erop als dat nodig is.
Het patroon wat ik heb gebruikt is een freebee en kan je hier vinden.
Ik heb het uiteraard 2 keer geborduurd, wel in 1 hoop, want 1 vind ik te weinig voor de grootte van de lamp.
Ik kocht een flesje textiellijm, deze is van de Action. Ik weet alleen de prijs niet meer dacht rond de 3 euro. Het glas van de lamp eerst goed ontvetten, ik deed dit met 70% alcohol. Daarna een heel dun laagje textiellijm op de achterkant van de kantpatroontjes aanbrengen en naar eigen inzicht op het lampenglas plakken.

En dan ziet het er zo uit, ik vind het wel sjiek :)


En zo ziet hij eruit als hij brand, staat gezellig toch?22 opmerkingen:

  1. Wat leuk zeg, en je hebt iets unieks wat een ander niet heeft ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ze staan heel leuk goed idee

    BeantwoordenVerwijderen