Startpagina

Isacord machine-borduurgaren

Er zijn verschillende merken machineborduurgaren, ik ben begonnen met een doos Brother garen die ik bij mijn machine kocht, dit waren 60 kleuren met 200 m per klosje garen. Toen ben ik overgegaan op Madeira garen, 1000 meter per klosje want 200 meter is natuurlijk niet echt veel


Ik ben eigenlijk bij hetzelfde aantal kleuren gebleven en kocht dus de 60 kleuren die ik ook van Brother had. Al die jaren wist ik natuurlijk wel dat die 60 kleuren lang niet alle kleuren waren, maar ik koos dan altijd maar een kleur die in de buurt kwam.
Een paar weken geleden vond mijn man een kast met Isacord garen op Marktplaats met maar liefst 390 kleuren erin! Dat er zoveel kleuren waren wist ik niet ;)
En dan zitten de klosjes garen van 1000 meter per stuk ook nog eens in een mooie ladekast, en hoewel we pas een nieuwe machine besteld hadden was de prijs de helft van wat hij normaal kost dus dat konden we gewoon niet laten schieten. En natuurlijk betreft het hier om een geheel nieuwe ladekast, dus geen tweedehands :)
Mooie metalen handgrepen en zelfs de achterkant van het meubel is van mdf hout, mooie kwaliteit dus.
De bovenste lade
Lade nr. 2
Lade nr. 3
Lade nr.4
Lade nr. 5
Lade nr.6
Lade nr.7
Lade nr.8, met als bonus 12 multikleuren (twee-kleuren garen)
Alle kleuren bij elkaar op de kleurenkaart

Daarnaast kocht ik nog 2 grote klossen met 5000 meter in zwart en wit omdat deze best veel gebruikt wordt in borduurpatronen.
Ik ben ontzettend blij met mijn ladekast garen, en als er een kleur op gaat koop ik hem uiteraard weer bij zodat hij kompleet blijft ;)
En dit is dus mijn opbergdoos met borduurgaren die ik eerst had, een rommeltje vergeleken bij de nieuwe strakke ladekast toch?

Natuurlijk ga ik mijn "oude" borduurgarens gewoon nog opmaken, maar ik zal nu nooit meer hoeven te zoeken naar een kleur die erop lijkt....ik heb gewoon alle kleuren! :)

Wisten jullie dat er zoveel kleuren borduurgaren bestond?15 opmerkingen:

 1. :-[]
  Mijn mond valt open zeg, je kunt wel een winkel beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja veel he? Maar er zijn wel een aantal kleuren die je heel vaak gebruikt, b.v. roze en die zullen dan sneller op zijn. Maar er zullen vast ook kleuren bijzitten waar ik de rest van mijn leven mee vooruit kan ;)

   Verwijderen
 2. Deze post had ik over het hoofd gezien.
  Echt onwijs veel en lekker georganiseerd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geeft niet, Marianne ;)
  Ja, ik kan nu niet meer aankomen met die kleur heb ik niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, isacord is toch van het merk Amann Mettler. Die zijn toch beter dan Gütermann garens, die altijd splijten. Winkeliers verkopen dit liever omdat ze misschien meer bonus van gütermann krijgen. Wie zal het zeggen. ..stom dat ze dus geen isacord verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klopt, Isacord is van Amann Mettler, een garen van hoge kwaliteit. Ik heb wel eens Gutermann garen gebruikt en vind Isacord eerlijk gezegd ook beter ;)
  Ik denk inderdaad dat het zo is als jij zegt dat ze een hogere bonus krijgen van Gutermann en natuurlijk willen ze dat dan het liefst verkopen, beetje jammer maar gelukkig is er dan internet waar je heel veel kan opzoeken naar ervaringen van andere garen gebruiksters :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wist niet dat er zoveel kleuren waren. Zelf borduur ik met madeira garen, waarvan ik het meeste koop via MP en als ik een kleurtje echt wil in de winkel koop. Inmiddels heb ik veel kleuren van madeira.net als de diverse andere, polyneon, glitter, metal ect. Ik borduur wel wat, maar doe dit niet dagelijks, zelfs niet wekelijks. Alleen als ik iets wil maken voor cadeau. Uiteraard wil ik nog wel mijn diverse handdoeken, theedoeken en sommige T-shirts voorzien van een leuk of mooi borduursel. Dus voordat ik alles op heb, volgens mij doe ik daar wel een paar jaar over. Dus als ik jou voorrraad zou hebben heb ik voor mijn hele leven genoeg op een paar kleuren na, denk ik zo.
  Maar je hebt een mooie aanwinst hoor.
  Zelf heb ik geen idee of de isacord veel beter is dan madeira garen. Madeira garen is me aangeraden door een andere borduurster die het al jaren gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie ;) Ik borduur ook niet dagelijks hoor, soms sla ik zelfs een paar weken over. Maar nu ik dus een nieuwe machine heb wil ik er gewoon meer mee gaan doen, en geborduurde cadeaus geven is altijd leuk! Ik doe dat ook regelmatig. En met deze ladekast Isacord garen kan ik denk ook mijn hele leven nog vooruit haha. Madeira is ook een heel goed borduurgaren, ik vind het net zo goed als Isacord :)

   Verwijderen
  2. Mag ik vragen waar je deze gekocht heb. Ik heb ook intresse

   Verwijderen
 7. Mag ik vragen waar je deze kast vandaan hebt, ik zoek zoiets voor mijn garen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sjan, helaas is dit een originele Isacord garenkast dus deze heb ik zo compleet gekocht met het garen erin ;)

   Verwijderen
 8. Mag ik vragen waar is zo een gevulde ladenkast te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn de afmetingen van de Isacord kast

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik ga helemaal overstappen op isacord, want ook ik heb zo'n állegaartje', en de kleur die ik wil is er dan 'net niet'.. ik zoek zo'n soort kastje als dit :gelukkig heb een handige ega, kun je voor mij opmeten? hoogte &breedte van de laden,en het kastje in totaal hxlxb?

  BeantwoordenVerwijderen