Startpagina

Overtrek voor kussen hondenmand

Een paar weken geleden kocht ik een lap stof op de markt in Dordrecht, ik moest hoognodig eens een nieuwe overtrek maken, gewoon omdat deze vaak gewassen moet worden. Voorheen deed ik altijd de overtrek uitwassen en dan die dag maar even een deken in plaats van de overtrek, maar het is natuurlijk veel handiger om er een paar in voorraad te hebben. Ik kocht een lap van 2 meter (140cm breed) voor maar 2 euro per meter, koopje dus! En genoeg om er twee overtrekken van te maken ;)         

En natuurlijk moet daar ook op geborduurd worden ;)
Ik ging dus op zoek naar wat leuke borduurpatroontjes, onze hond heet Angel en is van onze kleindochter, helaas ging het niet zo goed samen met een andere grote hond die onze dochter heeft, dus nu hebben wij haar, zodat onze kleindochter haar hond toch nog regelmatig kan zien :)
En aangezien het een hele lieve en gemakkelijke hond is doet ze haar naam eer aan, het is een echte engel! 
En ook de achterkant kreeg een borduring, lekker makkelijk want zo kan je het kussen ook nog eens omkeren en heb je dus 2 patroontjes op 1 kussen.
En natuurlijk een koninklijke kroon, want ze lijkt soms net een koningin zo verwend haha.
En dan de andere (tweede) overtrek:
De achterkant heb ik simpel gehouden, pootafdrukken geborduurd :)
Zijkant van het kussen, met een lekker lange rits erin:
En natuurlijk moest het gelijk uitgeprobeerd worden:
Helaas zie je dan de borduring niet meer :)

Natuurlijk had ik geen patroon van het kussenovertrek, maar ik heb dit gewoon nagetekend van de oude overtrek, het tussenstuk (verhoging) heb ik gewoon opgemeten en zo uitgeknipt. Gelukkig heb ik vroeger op school naailes gehad en veel geleerd van mijn moeder die ook altijd alles vroeger zelf naaide. Ik maakte dus vroeger ook best veel op de naaimachine en ik vind het eigenlijk ook leuker dan dat iedereen met hetzelfde loopt van bijvoorbeeld H&M etc. En natuurlijk is het soms gewoon goedkoper om iets kant en klaar te kopen, maar dan kan ik het natuurlijk wel voorzien van een "eigen borduurpatroon" ;)

Wat vinden jullie van de overtrekken?

7 opmerkingen:

 1. Prachtig, jouw hond voelt zich een prins (ses)je nu ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, en ze gedraagt zich ook af en toe als een prinses (verwend) ;)

   Verwijderen
 2. heel leuk en mooie ontwerpen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke mooi geworden, knap dat je dat zelf zo mooi kan maken hoor! Zelf heb ik weinig tijd én ik ben ook nog eens niet zo handig dus heb een posh hondenmand besteld online (hierzo www.hondenmandwebshop.nl). Wel ook met een koninklijk design want zo zijn de hondjes hahahaha. Heel mooi overtrek hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Sarah, ik heb vroeger wel naailes gehad op school en heb heel veel geleerd van een vriendin die coupeuse is. Die Posh mand is ook heel mooi ;)
  Ja, ik noem mijn hond ook wel eens Maxima in plaats van Angel, haar echte naam.

  BeantwoordenVerwijderen